Huvudmeny

Om vår mat

Med Middagskorgen får du din vardagsmat färdigplanerad, packad och klar att laga! Middagskassarna innehåller recept och ingredienser till fem middagar som räcker till 2 vuxna och 2-3 barn, eller 2 vuxna som får både middag på kvällen och lunchlåda till dagen därpå. Utöver råvarorna i kassen så bör du ha ett fåtal basvaror hemma, (se under fliken Dina Varor). Dessa varor står med i receptsamlingen på en separat lista varje vecka så att du enkelt kan överblicka om det är något du behöver komplettera.

Målet med Middagskorgen är att du och din familj varje vecka ska erbjudas en varierande och härlig meny baserad på fräscha grönsaker och kvalitativa råvaror. Middagskorgens veckomenyer innehåller kött- och fiskrätter, pasta med olika såser, spännande soppor, mättande gratänger och naturligtvis massor med fräscha och spröda grönsaker. Du kommer att få tillaga välkända men också nya spännande rätter där årstidsbaserade och närproducerade råvaror dominerar (i mån av tillgång - lokala avvikelser kan förekomma).

Vi vet alla att det ibland kan vara svårt att få tiden att räcka till samtidigt som vi också vill kunna lyxa till det i vardagen! Varje vecka kommer det att finnas en middag som inte tar speciellt lång tid att tillaga, men du kommer också att hitta en lite lyxigare middag bland recepten. Naturligtvis bestämmer du själv vilken dag du vill tillaga dina olika middagar, tänk bara på att förvara råvarorna på ett sådant sätt att de håller sig fräscha. Skulle matkassen innehålla en dålig vara eller det fattas något så hör av dig till butiken där du köpt kassen så ordnar de givetvis det.

Som en extra premie och överraskning kommer Middagskorgens kunder varje vecka få med ett tips i receptsamlingen. Det kan vara en härlig dessert eller inspiration till helgen, kanske en god förrätt som du kan laga när det finns lite mer tid. Ingredienser till tipsen ingår inte i matkassen utan detta är mer bara om du har tid och lust att laga ännu mer god mat!

Det är din lokala butik som beställer hem och packar varorna till Middagskorgen varje vecka så förutom att du själv sparar tid och pengar så gynnar du den lokala handeln genom att beställa Middagskorgens matkasse. Här kan du se en lista på de butiker som vi samarbetar med och vilka orter de finns på.

Middagskorgen.se

Veckans meny

Veckomeny v 34

Veckomeny v 34 i bild

Pasta med sås på färska solmogna tomater

Hamburgare i bröd med fetaostdressing och egen pommes

Citronfisk med champinjoner, ris och sallad

Zucchiniplättar med fetaost och sallad

Kycklingsallad med currydressing

Vår meny hittar du även på Facebook.

Boka och beställ i din lokala butik!

Nyheter

Middagskorgen i Hörby

2017-02-24

Från och med vecka 10 kommer du kunna köpa Middagskorgen i Hörby - ett samarbete mellan Lina & Evas lanthandel och Nillas Catering. Läs mer om det här!

Skala granatäpple

2017-01-13

Det kan vara knivigt (!) att skala granatäpple, men här får du lite enkla tips för att underlätta processen!

Film: skala granatäpple

Ny butik i skärgården: Runmarö lanthandel!

2016-11-22

Vi hälsar Runmarö lanthandel varmt välkomna till oss på Middagskorgen! Från och med januari 2017 kommer du kunna köpa Middagskorgens matkassar hos Calle på Runmarö.

Se alla nyheter »

Middagskorgen.se » Om vår mat

© Middagskorgen (Lina & Evas lanthandel) - 2017 Alla rättigheter reserverade

Webbutveckling: Novitell AB
Powered By eZ publish