Ska du ha gäster över, vankas det kalas eller vill du bara laga mat som passar till många människor? Att hitta en maträtt som precis alla tycker om kan vara ganska svårt. Jämför vi dagens kosthållningar med dåtiden är det många som har betydligt specifikare preferenser. Olika kulturer, dieter, kosthållningar och livsstil kan göra det ganska klurigt att bjuda på middag.

Som tur är har vi lösningen på problemet! Vi har samlat några av de bästa, godaste, enklaste och mest uppskattade maträtterna som du kan tillaga till många människor och som du med fördel kan variera.

Bästa maträtterna till många människor

1. Fläskfilé och potatisgratäng

Det råder ingen tvekan om ett en god fläskfilé med potatisgratäng går hem i de allra flesta fall. Fläskfilé är enkelt att tillaga, kan kombineras med alla möjliga goda tillbehör och passar till både rött och vitt vin.

2. Lasagne

Lasagne är en mycket populär maträtt som kan tillagas både med och utan kött. Du kan även använda dig av lax eller kyckling om du inte vill ha klassisk köttfärs. Dessutom är den perfekt att förbereda dagen innan.

3. Tacos

En aning kladdigt, men riktigt gott och uppskattat. Här kan dina gäster dessutom själv välja vad de vill ha i sina tacoskal eller i sina tortillas. Du behöver bara hacka grönsaker och lägga upp allt i skålar.

4. Chiligryta

En mustig, varm och het chiligryta passar till många människor, är lätt att förbereda och blir dessutom godare om den får stå och dra sig under natten. Servera med nykokt ris och med ett gott nybakat bröd.

Mat och hygien

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *