Att bjuda över vännerna på middag är alltid väldigt trevligt och i teorin är det världens bästa idé. Men det är inte sällan som du går på knäna redan innan du ens har hunnit komma till matlagningen. Det finns dock faktiskt knep som gör hela middagsbjudningen enkel och smidig. Genom att bland annat förbereda och planera slipper du mycket krångel och tråkigheter. Det är viktigt att i god tid tänka på allt från vilken mat du ska bjuda på till dekorationer. Dekorationer gör hela stämningen och från partykungen.se kan du beställa massor med fina och trevliga saker till middagen. Planera dukningen i förväg och beställ saker från partykungen.se i god tid för att slippa känna panik. Ett tips är också att duka för middagen och dekorera dagen innan om det är möjligt.

Bjud på mat som alla kan äta

När det kommer till mat och middagsbjudning är det en god idé när du bjuder in dina gäster att fråga efter matpreferenser. Det är inte roligt att laga mat när någon nyligen blivit vegetarian eller har någon allergi – det är bättre att kolla upp sådant innan. Om det finns allergier eller liknande är ett tips att försöka laga samma mat till alla. Det blir trevligare om alla kan äta det du bjuder på och att alla äter samma mat.

Snacks till välkomstdrinken

Istället för att blanda en välkomstdrink till alla gästerna är en bar där alla kan göra sin egen drink perfekt. Fixa ett bord där du kan ställa upp diverse drinktillbehör till några olika drinkar. Det kan vara bra att även ställa dit öl, vin och något alkoholfritt. Något tilltugg till drinken är att föredra. Folk är inte sällan hungriga när det kommer. Tilltugg behöver inte alls vara avancerat. Det kan exempelvis vara oliver, parmaskinka, melon, grissini, crostini med röror på och salamiskivor.

Gör inte maten krånglig

När du ska bjuda på mat är mat som lagar sig själv något som du kan satsa på. Långkok, grytor eller mat i ugnen är bra alternativ. Ett annat tips är att du lagar mat som går att förbereda dagen innan. Det kan exempelvis vara potatissallader, kallskuret och pajer. På så vis missar du ingen tid med dina gäster. Krångla helt enkelt inte till det när det gäller maten. När det kommer till desserten är det enkelt och smidigt att välja något du kan göra innan gästerna anländer. Då kan du bara plocka fram den när det är dags.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *