Att äta bra och varierad mat till vardags är inte alltid det enklaste. När tiden är knapp och orken inte finns kan du alltid beställa en god sushi till middag. Sushi innehåller bland annat fisk som är väldigt bra och nyttig att äta. Genom att beställa sushi kan du både spara tid och äta bra mat när du inte varken hinner laga, handla eller leta recept. Det är aldrig fel att beställa hämtmat utan det gäller ibland att prioritera. I sådana fall kan vardagsmaten få komma i andra hand, men för den skull behöver du inte äta dålig mat. När helgen kommer kan du inspireras av din köpta sushi och testa att göra egen.

Spara tid och pengar med enkla vardagsknep

Du är långt ifrån ensam om att inspirationen lyser med sin frånvaro och att du var och varannan dag söker efter snabba middagstips på nätet. I ren trötthet blir det inte sällan samma gamla maträtter som hela familjen kan utan och innan. Men det finns enkla knep som gör att du kan spara pengar och tid samtidigt som vardagsmaten blir lite roligare.

Avsätt tid för planering

Nyckeln till både bra och variationsrik mat är planering. Att en dag i veckan sätta dig ner och planera kommande veckas mat är ett vinnande koncept. Du bestämmer alla måltider, letar recept och skriver en handlingslista. Sedan är det bästa att åka iväg och inhandla allt du behöver till veckans måltider. Genom att göra på detta sätt sparar du enormt mycket tid, tankeverksamhet och får på köpet äta god mat med bra variation.

Släpp prestigen och kraven

När du sitter ner i lugn och ro för att bestämma veckans mat finns det utrymme att planera maten efter vilka extrapriser och erbjudanden som finns vilket, gör att du kan spara pengar. För att matlagningen till vardags ska bli mer angenäm är det en bra idé att släppa prestigen och vara snäll mot dig själv. Hämtmat en tisdag eller korv och makaroner är inte hela världen i det långa loppet. Det gäller även att släppa tankarna på vad alla andra gör. Fokusera på dig och din familj och strunta i vad alla andra äter till middag eller vad som postas på sociala medier. Dessutom kan hälsosam mat vara billig, lättlagad, tilltalande och god. Krångla helt enkelt inte till det i onödan.

Ät rester en dag i veckan

Ett enkelt tips som gör vardagen enklare är bland annat att tina det du behöver till kvällen i tid. Ett annat är att göra ett storkok en gång i veckan för att kunna äta rester en annan dag. Att äta frukostmat till middag är ett också ett bra tips som är enkelt. Att investera i en slowcooker kan vara ytterligare en sak som gör livet enklare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *