Mat ska inte bara smaka gott utan också se inbjudande ut. Med hjälp av enkla trick går det ofta att få relativt enkla rätter att se roligare ut, och detsamma gäller för efterrätten. Lite träning och rätt varor är allt som krävs för att göra sötsakerna extra fina.

Gå gärna in på Mitt söta skafferi för att hitta ingredienser som förhöjer upplevelsen. Här finns dekorationer i socker och marsipan samt idéer och tips. Det finns strössel i regnbågens alla färger och härliga former att skapa marsipanfigurer med, såväl som fina, ätbara blommor och detaljer av socker.

Välj dekorationer efter säsong

Oavsett om det ska bakas födelsedagstårta, bjudas på student-cupcakes eller göras en fin dessert till söndagsmiddagen är det alltid trevligt att ha ett tema anpassat efter tillfället. Det kan vara personliga detaljer som födelsedagsbarnets intressen eller säsongsbetonade dekorationer som julgranar, påskkycklingar eller sommarblomster. Bakning är mer inne än någonsin, inte minst genom tv-programmet Hela Sverige bakar, och är något som stora som små kan syssla med.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *