Det är viktigt att spara pengar för att du både ska kunna uppfylla dina drömmar men även klara att betala för oförutsedda händelser. När det kommer till långsiktigt sparande som till pensionen är det en bra idé att investera pengar dels på grund av inflationen men också för att pengarna ska ha en chans att växa. Om du är intresserad av fastighetsinvesteringar ska du kolla in Tessin. Genom Tessin kan du bygga upp en portfölj med säkerställda fastighetslån. På Tessins hemsida kan du läsa mer om deras fastighetsprojekt som du kan investera i. När det kommer till investeringar är diversifiering en viktig del.

Investera för att pengarna ska växa

När du investerar dina pengar finns det större möjligheter att få pengarna att växa. Du kan få avkastning på pengarna när du gör olika investeringar. Investeringar kan vara att du köper aktier, fonder eller placerar ditt kapital direkt i fastigheter. Om du vill göra det sistnämnda är Tessin ett bra alternativ eftersom du som investerare lånar ut dina pengar till olika fastighetsprojekt och har därigenom möjlighet att få avkastning på ditt investerade kapital. Tänk på att alla investeringar innebär en risk och att få avkastning inte är någon garanti.

Spara pengar när du handlar mat

För att du ska ha ett större utrymme för sparande och investeringar är mat en utgiftspost som du kan minska. Du kan spara mycket pengar på att handla och laga mat på ett medvetet sätt. När det kommer till att handla mat och spara pengar är det viktigt att planera maten du ska äta under veckan. Se över vad du har hemma innan du ska handla. För att spara pengar är det bra att handla efter säsong. Du kan exempelvis få väldigt bra mat för ett billigare pris genom att handla vitkål och rotfrukter på hösten och vintern. Att även kolla jämförelsepriser för olika livsmedel är smart att göra om du vill vara mer ekonomisk. Det är även bra att alltid kolla veckans extrapriser och kanske planera maträtterna efter dem. Många butiker sätter ner varor som är nära utgångsdatum. Genom att handla sådana varor kan du spara väldigt mycket pengar.

Tips för billigare matlagning

Förutom att handla billigare kan du även laga billig mat. Det finns massor med inspiration du kan söka på nätet. Det finns mängder med tips och recept som gör att du kan slimma matkostnaderna. Generellt är det billigare att basera maten du lagar på bönor, ärtor och linser istället för kött. Om du väljer torkade istället för färdigkokade kan du även där spara in många kronor. De är dessutom klimatsmarta livsmedel. Att sätta dig ner och planera veckans måltider är det bästa. Då kan du leta recept och räkna på vad maten du behöver handla kommer att kosta dig. Att inte slänga mat är ett annat tips. Inför istället en restdag varje vecka då alla rester äts upp.

Små summor räknas

Alla pengar som du sparar på maten kan du lägga på investeringar och sparande. Tänk på att små summor i sinom tid blir stora summor, så det är värt att lägga tid och energi på att slimma matkostnaderna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *