Eftersom det blivit så pass populärt att köpa matkassar har det också kommit fram flera varianter av dem för att alla ska kunna hitta något som passar. I dag kan man finna matkassar för i stort sett alla typer av dieter.

Matkassar för barnfamiljen

Många företag som tar fram matkassar har skapat särskilda kassar som passar bra för barnfamiljen. De innehåller rätter som uppskattas av barn, och ingredienserna är typiskt barnvänliga och smakar inte starkt.

Vegetariska och veganska kassar

För den som är vegan eller vegetarian finns det också ett flertal kassar att välja mellan. Vissa är helt utan produkter från djurriket, andra innehåller mjölk och ägg. Vad kassen innehåller står alltid beskrivet när man beställer den.

Matkassar utan gluten eller laktos

Om någon i familjen inte tål eller är känslig för gluten och/eller laktos kan man också finna passande matkassar. Här används ersättningsprodukter för det man inte tål, eller så är recepten helt utan produkter man kan reagera mot. I regel går det också att fylla i andra typer av allergier om man har sådana. Man kanske inte tål nötter, eller vissa grönsaker. Då kan kassen anpassas efter det.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *